Wednesday, April 22, 2009

tension study??

Salam sahabat-sahabatku….Alhamdulillah kerana ALLAH sayangkan kita…kita dapat lihat suria, pokok, rasa angin, bunyi burung, kampus yang aman..How are you (iman, health & study)?...adakalanya masa kita study, fikiran kita melayang, hilang focus..rugi masa dan tenaga…jadi kita kena tau bila masa yang kita paling fresh & bila kita paling weak… Masa fresh gunakan untuk subjek yang berat…untuk masa yang weak,pergi la basuh baju, exercise la sikit, hilang ngantuk =)…Rancang jadual belajar supaya xde yang tertinggal…orang yang x merancang bermakna sedang merancang unutk gagal…percayalah….sometimes kita rasa geram…dah baca banyak kali pun x faham2, xleh nak hafal2..check hati kita…mungkin dosa2 kita menggelapkan hati kita menyebabkan ilmu x dapat masuk..ilmu itu cahaya…cahaya dengan kegelapan xleh share bersama..1 masuk, 1 kuar..sabar sikit je..hindari mata,telinga, mulut , hati & sekeliling kita dari dosa maksiat..Harap2 lepas habis exam, sahabat2 dapat teruskan usaha ini..Amin…lepas solat berdoa..luar solat pun doa…nak study pun doa…lastly minta maaf pada ayah dan kawan2 kita…lagi rapat lagi kena minta maaf =)

p/s: pesanan dr seorang sahabat baik saya..sebenarnya sy dpt msg ni ms final exam sem lps..da 1 sem da..mmg da xde kat hp tp sy sengaja type n simpan kat laptop..thanks lillah =)..moga ia blh dijadikan p'kongsian b'sm..

2 comments:

lillah said...

eh.... ada nama lillah... ehe.. malula

insan_kerdil said...

hehe..xde maknanya nak malu..huhu =P..

saje je nak promote lillah..huhu..
jgn malu2 jgn segan2 ya =)..hoho..