Monday, October 5, 2009

Allah Maha Mengetahui

Seperti yg dirancang, kami bertolak ke sekolah adik krn hari ini diakan majlis solat hajat dan bacaan Yasin bagi pelajar tingkatan 3. Kami bertolak lebih kurang jam 10 pagi..Masa dlm kereta 2 tiba2 mak teringat pasal baju yg adik pesan semalam..sebenarnya baju tu mak dah siap iron dan digantung dlm bilik mak, tapi terlupa nak bawa masa kuar tadi..Jadi kami terpaksa patah balik utk ambil baju..

Setelah baju tu diambil, kami meneruskan perjalanan ke Kuala Selangor..Sedang asyik kami bersembang, tiba2 berlaku sesuatu yg kami memang x sangka2, Kami dengar bunyi something yg meletup..tiba2 kami lihat cermin depan keta kami retak...ia terus retak dan retak..saya sangat terkejut..memang x sangka nak jadi cam nie..saya agak panik gak la sebab x penah lagi berdepan dgn situasi cam nie..mak kata lps bunyi tu, mak kalih ke cermin sisi pemandu, then katanya dia lihat lori yg pass by tadi..mungkin cermin keta kami terkena batu dari lori tadi..mak kata sebelum ni pon penah terjadi..kejadian yg sama, cuma tempat dan keta jer berbeza..

mak terus call produa nak tanya sal keta tu..pastu mak call insuran plak..mak try check samaada insuran keta tu cover cermin ke x..then officer kat sana kata takda..then pihak insuran tu dah call towing truk utk kami..so kami tunggulah dgr sabar..Alhamdulillah x lama pas tu towing truk pon sampai dan kami dihantar ke salah satu bengkel di rawang..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
sEbenar apa yg saya nak bg tau, sebelum ni saya selalu tengok keta lain yg kena towing..tiap kali tengok tu saya tertanya2 apa perasan tuan keta bila keta diorang kena towing..x tau nape hati ni tertanya2..kalo ikutkan, saya slalu jer nek keta yg dipandu laju..140 - 150 km/j...bg saya biasa jer...xde perasaan gementar..malah saya rasa seronok ada la...(hehe..nakal3)

Tengok betapa Allah Maha Mengetahui..saya x penah pun ckp kat sape2 tentang perasaan (perasaan ingin tau) tu..Tapi Allah tau..then DIA bukan takat bagi jawapan malah bagi saya rasa terus..so lps ni saya xdelah tertanya2 lagi...Alhamdulillah =)...

p/s: Ini hanya perkongsian pengalaman hidup saya ja =)..

2 comments:

Ana FyruZ said...

salam romlah bucuk.. ya ALLAH alhamdulilah x jadi apa2.. Hhehe..

yes..itu satu pengalaman. Suka baca pengalaman orang nie.. hehe
Tulislah lagi.. hehe =P

rindu sangat2 katromlah..:)

insan_kerdil said...

wasalam...fairuz comot =P..hehe...
2 la...syukur alhamdulillah..

insyaAllah..moga ada yg dpt dijadikan pengajaran..huhu...

org pon windu gak at fairuz..da lamakan x jumpa...last jumpa hr 2 sblm rayakan..time 2 org demam..huhu...

p/s: maaf t'lmbt approve..sebenarnya dah byk kali approve..ntah la, x kuar2...mgkn connection x elk kot..huhu